KULTA ry:n graafinen elementti: Kuulokkeet. Suunnittelija: Jutta Kivilompolo.

Hallitus

Hallituksen on valinnut Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n vuosikokous.

 

KULTA ry:n hallitus koostuu alan ulkopuolisista yhteiskunnallisen vaikuttamisen ammattilaisista ja politiikan tuntijoista, jotka haluavat antaa aikaansa ja osaamistaan sen eteen, että yhdistys onnistuu tehtävässään – KULTA ry:n tehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä. Järjestön hallituksen ja sen puheenjohtajan tehtävä on strateginen johtaminen.

Hallituskokoonpano

Jyrki Katainen, puheenjohtaja

Jyrki Katainen katsoo kameraan hymyillen sinisessä pikkutakissa.

KULTA ry:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Jyrki on liikuntaa, kokkailua ja metsästystä harrastava arkinen kulttuurin kuluttaja. Hän on tehnyt työuransa pääasiassa politiikassa – kansanedustajana, valtiovarainministerinä, pääministerinä ja Euroopan komission varapuheenjohtajana. Viimeiset vuodet hän on saanut treenata tulevaisuusajattelua Sitran yliasiamiehenä.  

Katja Syvärinen, varapuheenjohtaja

Katja on SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja ja järjestöjohtaja, joka työssään edistää työntekijöiden, mukaan lukien kulttuuriduunarien asioita. Katjalla on pitkä kokemus yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa niin kansanedustajana kuin valtionhallinnossa, kuntasektorilla ja kansalaisjärjestöissä. Mittava ura on takana myös suzuki-äitinä sekä karaoke- ja kuorolaulajana. Parhaillaan työn alla on puristaa haitarista ulos sinne piilotettuja nuotteja toivotussa järjestyksessä. Mottona on, että kulttuuri auttaa hengittämään.

Silja Borgarsdottir Sandelin

Silja tulee kulttuurin suurkuluttajien perheestä. Hän vietti nuoruutensa käsipallokentillä, mutta perhe veti hänet aina takaisin kulttuuripiireihin. Hän on toiminut muun muassa esittävän taiteen, sanataiteen ja taiteen perusopetuksen taustajoukoissa. Silja on myös Svenska kulturfondenin hallituksen jäsen. Siljan työhistoria on politiikassa, ja hän on toiminut kolmen eri ministerin erityisavustajana. Yhden kesän hän kuitenkin esiintyi Kate Pinkertonin roolissa oopperassa Madama Butterfly. Roolista tehtiin mykkä. 

Heidi Nygren

Heidi on Kalliola-konsernin toimitusjohtaja, kulttuurin aktiivinen kuluttaja ja intohimoinen yhteiskunnan ihmettelijä. Heidi on aikaisemmin toiminut mm. Vantaan kaupungilla apulaiskaupunginjohtajana, Helsingin kaupungilla henkilöstöpäällikkönä sekä Punaisella Ristillä ohjelmapäällikkönä. Kestävän kehityksen periaate ohjaa hänen elämäänsä – yhtälailla ekologinen, ekonominen, sosiaalinen kuin kulttuurinenkin kestävyys.

Antton Rönnholm

Antti Siika-aho

 

Uutinen Jyrki Kataisen puheenjohtajavalinnasta (4.5.23)
”KULTA ry:llä on Suomen paras yhdistyksen hallitus” (22.8.23)