KULTA ry 5 vuotta – uudet nettisivut juhlan kunniaksi!

KULTA ry:n tehtävä myös vuonna 2023 on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja alan toimintaedellytyksiä.

KULTA ry:n graafinen elementti: Papukaija. Suunnittelija: Jutta Kivilompolo.
Kuvitus: Jutta Kivilompolo

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry aloitti toimintansa lokakuussa 2018 eli se on järjestönä nyt jo 5-vuotias! Uhmaikä on meinannut iskeä monet kerrat: miten houkuttelevaa olisikaan vaihtaa positiviinen ja proaktiivinen edunvalvonta negatiiviseksi ja reaktiiviseksi.

KULTA ry on toteuttanut tehtäväänsä näyttämällä kulttuurin ja taiteen laajoja hyötyjä. Kerromme, mitä ihminen ja yhteiskunta saavat, kun kulttuuriin ja taiteeseen investoidaan.

Olemme olleet luotettava yhteistyökumppani sekä alan sisällä, että ulkopuolella. Meitä osataan jo kutsua mukaan paikkoihin, joissa kulttuuri- ja taidealalla ei automaattisesti ole edustajaa ollut.

Sisään on menty vaikka saranapuolelta. Tarjouduttu tulemaan, lausuttu pyytämättä, soiteltu perään ja menemällä menty.

KULTA ry:n kultahippuja.

Uudet nettisivumme toteutti sujuvasti ja taidokkaasti Kilda, graafisen suunnittelun toimisto ja perheyritys. Nerokas Jutta Kivilompolo on tehnyt KULTAlle kuvituksia järjestön perustamisvuodesta lähtien, ja uusilla sivuilla Jutan kuvitukset pääsevät paremmin esiin. Etusivulla liihottaa papukaija, jonka siivet iskevät kultaa!

Kultaisella papukaijamerkillä olemme vuosien varrella nostaneet valoon monta kulttuuristaan huolta pitävää kuntaa, kehuneet kulttuuritoimijoita ja kiittäneet kulttuuria edistäneitä poliitikkoja. Kiitos ja kehu kannustakoon meitä kaikkia jatkossakin, jotta kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallinen arvostus ja taloudelliset toimintaedellytykset paranisivat.

Rosa Meriläinen
pääsihteeri

Rosa Meriläinen

Rosa Meriläinen on KULTA ry:n pääsihteeri, jonka tehtävä on lobata. Rosa rakastaa idioottivarmoja, selkeitä kuvaustekstejä.
Rosa Meriläinen är KULTA rf’s generalsekreterare.
The writer is KULTA’s Secretary General.