KULTA ry etsii edunvalvonta- ja viestintäkoordinaattoria

Haluatko sinä olla mukana parantamassa kulttuurin ja taiteen arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä?

KULTA ry etsii edunvalvonta- ja viestintäkoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen 15.8.2022–14.4.2023 väliselle ajalle.

Tehtäviäsi ovat monipuoliset edunvalvonnan, viestinnän ja järjestötyön tehtävät. Toivomme, että olet vaikuttamistyön asiantuntija, joka haluaa vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Työ meillä edellyttää monipuolisia viestinnän taitoja. Toivomme, että sinulta sujuu esimerkiksi blogin kirjoittaminen verkkosivuille ja sisällön tuottaminen sosiaalisen median kanaviin. Työskentely sisältää monipuolisia järjestötyön tehtäviä ja työhösi kuuluu myös jonkin verran järjestön yleisiä hallinnon tehtäviä.

Arvostamme kaikessa työssä rohkeaa asennetta ja valmiutta oppia uutta. Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi ja haluammekin tarjota sinulle mahdollisuuden kehittyä.

Edunvalvonta- ja viestintäkoordinaattorin tehtäviin kuuluu:

 • edunvalvonta- ja vaikuttamistyö yhdessä pääsihteerin kanssa
 • sidosryhmien kanssa toimiminen
 • viestinnän toteuttaminen ja kehittäminen eri kanavissa
 • järjestön hallinnon ja sähköisen tiedonhallinnan tehtävät
 • jäsenprosessit sekä toiminnan seuranta ja raportointi
 • muita järjestön toimintaan liittyviä tehtäviä

Hakijalta odotamme:

 • ymmärrystä ja kokemusta poliittisesta vaikuttamisesta ja vaikuttamisjärjestelmästä
 • hyviä kirjallisia ja suullisia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
 • verkostoitumisosaamista
 • sosiaalisen median kanavien ja verkkosivuviestinnän hallintaa
 • kehittävää työskentelytapaa järjestötyön tehtävissä
 • hyviä organisointitaitoja ja itsenäistä työskentelyotetta
 • oma-aloitteisuutta ja paineensietokykyä

Tarjoamme sinulle kokoaikaista työtä kulttuuri- ja taidepolitiikan järjestötyön ytimessä. Edunvalvoja- ja viestintäkoordinaattorin tehtävästä maksetaan 2800 euron kuukausipalkkaa. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä osoitteessa Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä meille hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse rosa.merilainen@kulttuurijataide.fi 12.5. torstaina klo 16 mennessä. Liitä mukaan bloginäyte (maks. 2000 merkkiä) tai lyhyt videonäyte sosiaalisen median julkaisusta. Näytteessä voit pohtia valitsemaasi kulttuuri- ja taidepoliittista kysymystä vuoden 2023 eduskuntavaalien näkökulmasta.

Lisätietoja tehtävästä antaa pääsihteeri Rosa Meriläinen. Hänet tavoittaa pe 6.5. klo 14–16 välisenä aikana puhelimitse numerosta 050 4326679. Voit lukea lisää KULTA ry:sta https://kulttuurijataide.fi/

KULTA on perustettu vahvistamaan kulttuurin ääntä yhteiskunnassa. Jäsenemme ovat kulttuuri- ja taidealan ammattimaisia tuki- ja tuottajaorganisaatioita, jotka haluavat edistää taiteen ja kulttuurin asiaa valtakunnallisesti. KULTA tekee kulttuuripolitiikkaa osana muuta yhteiskuntapolitiikkaa näyttäen kulttuurin ja taiteen kyvyn ratkaista eri toimialojen haasteita sekä näyttäen, mitä kulttuuri ja taide antavat koko yhteiskunnalle. Näin kulttuuripolitiikan painoarvo nousee vastaamaan sen yhteiskunnallista merkitystä.

Tervetuloa mukaan ajamaan kulttuurin ja taiteen etua!

KULTA ry

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. Järjestön tehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä.
KULTA rf är kultur- och konstområdets centralorganisation. Vi arbetar för att stärka kulturens samhälleliga uppskattning och ekonomiska förutsättningar.
KULTA ry is a central organization for support and producer associations operating in the Finnish arts and culture industry. Its purpose is to advance the overall economic growth, operating conditions and social standing of the arts and culture industry.