Kulttuurialalla osataan kampanjoida

Tällä viikolla on meneillään kaksi mahtavaa kulttuurikampanjaa, joihin Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry kehottaa kaikkia osallistumaan. Kun tuemme toinen toistemme kampanjoita, olemme isompia ja vaikuttavampia.

Tekijänoikeusviikko eli #kiitosteoksesta 

Tässä Luovat ry:n kampanjaohje: 

“Tervetuloa juhlimaan kanssamme luovan alan tekijöitä kiitoksin. Mikä teos on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen? Mistä teoksesta sait voimaa tai lohtua? Mikä teos antoi sinulle uusia näkökulmia maailmaan? Tuetaan luovaa työtä ja muistutetaan sen arvosta kiittämällä luovan alan tekijöitä.

Kerro somessa mikä ja kenen teos teki vaikutuksen ja miksi. Liitä sopiva kuva, kiitä tekijää teoksesta, tägää @luovatry ja tekijä, käytä hashtageja #kiitosteoksesta #tekijänoikeuspäivä #cday

Instagramin tarinoissa voit kirjoittaa omat kiitoksesi ja käyttää ©-Dayn tarroja. Löydät ne Instagramin tarinan hakutoiminnolla tageilla #kiitosteoksesta, #cday, #tekijänoikeuspäivä tai #luovatry.

#kiitosteoksesta-kampanja kestää koko tekijänoikeusviikon 22.-28.4.2024. Haasta myös kaverisi kampanjaan!”

Lue lisää kampanjasta: https://luovat.org/cday/

Lukuviikon teemana kohtaaminen

Lukuviikko on vuosittainen lukemisen ja lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Lukuviikon järjestää Lukukeskus.

Täältä löydät materiaalit, joiden avulla voit osallistua lukemisen ja lukutaidon edistämiseen: https://lukuviikko.fi/nain-osallistut/

KULTA ry

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. Järjestön tehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä.
KULTA rf är kultur- och konstområdets centralorganisation. Vi arbetar för att stärka kulturens samhälleliga uppskattning och ekonomiska förutsättningar.
KULTA ry is a central organization for support and producer associations operating in the Finnish arts and culture industry. Its purpose is to advance the overall economic growth, operating conditions and social standing of the arts and culture industry.