fbpx

Hallitus

Jutta Kivilompolon kulttuuriaiheista kuvitusta.
Kuva: Jutta Kivilompolo

Juho Romakkaniemi, puheenjohtaja

Juho Romakkaniemi on Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja, jolla on pitkä kansainvälinen ja EU-kokemus. Juho on toiminut mm. kahden edellisen suomalaiskomissaarin ja kahden pääministerin kabinetissa mm. kabinettipäällikkönä ja EU-asioiden neuvonantajana. Kulttuurialan luottamustoimissa hän on toiminut aiemmin muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin johtokunnan puheenjohtajana sekä Sibelius-akatemian hallituksessa taideyliopistofuusion aikaan. Juho on myös entinen lapsinäyttelijä ja vetopasunisti, joka rakastaa kulttuuria sen kaikissa muodoissa.

Eva Biaudet, varapuheenjohtaja

Eva Biaudet on helsinkiläinen kansanedustaja ja RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja. Kansainvälisyys, ihmisoikeudet ja tasa-arvo ovat teemoittaneet hänen uraansa. Tämän lisäksi hän on aktiivinen kansalaisjärjestötoimija. Häntä kiinnostaa miten kulttuuri luo yhteisöllisyyttä yhteiskunnassa ja tarjoaa suuria tunteita.

Eeva Kalli

Eeva Kalli on satakuntalainen kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Työura koostuu monipuolisista viestinnän ja vaikuttamisen tehtävistä. Eeva on vakuuttunut kulttuurin ja taiteen merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille ja alueiden elinvoimalle. Inspiroituu luonnosta, väreistä ja ihmisistä ympärillä.

Hanna Kuntsi

Hanna Kuntsi on työskennellyt yli kymmenen vuotta vaikuttajaviestinnän parissa PAMissa, Apteekkariliitossa ja tällä hetkellä viestintätoimisto Pohjoisranta BCW:lla. Hänellä on lisäksi vahva kunnallispoliittinen osaaminen, niin omien luottamustehtävien kuin töiden kautta. Teatteri- ja tanssitaide on Hannalle tutuin kenttä omien alan opintojen johdosta, mutta kaikenlaisen liikunnan ja kulttuurin suurkuluttajana intohimona on ylipäänsä edistää kulttuurin ja taiteen saatavuutta, jotta yhä useampi voisi kokea, miten elämä on enemmän!

Heidi Nygren

Heidi Nygren on Kalliola-konsernin toimitusjohtaja, kulttuurin aktiivinen kuluttaja ja intohimoinen yhteiskunnan ihmettelijä. Heidi on aikaisemmin toiminut mm. Vantaan kaupungilla apulaiskaupunginjohtajana, Helsingin kaupungilla henkilöstöpäällikkönä sekä Punaisella Ristillä ohjelmapäällikkönä. Kestävän kehityksen periaate ohjaa hänen elämäänsä – yhtälailla ekologinen, ekonominen, sosiaalinen kuin kulttuurinenkin kestävyys.

Katja Syvärinen

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja, johtaja

Alf Rehn

Alf Rehn on innovaation, designin ja johtamisen professori Etelä-Tanskan Yliopistossa. Tämän lisäksi hän toimii kansainvälisesti aktiivisena kirjottajana ja strategisena neuvonantajana liike-elämän ilmiöistä. Hän on niin taiteen kuin populaarikulttuurin suuri ystävä.

Björn Teir

Björn Teir on Vaasassa syntynyt suomenruotsalainen perheenisä. Valtiotieteilijä, joka vietti 1990-luvun kansainvälisessä politiikassa ja 2000-luvun kiinteistöalalla. Ammatillinen kotipesä on kiinteistöalalla toimivan perheyhtiön osakkaana. Björn toimi Svenska kulturfondenin hallituksen puheenjohtajana vuosina 2008-14.