Osallistu kultainen papukaijamerkki -kampanjaan ja nosta esiin onnistuneita kulttuuritekoja!

Suomessa on valtavasti kuntia ja kaupunkeja, joissa on toinen toistaan hienompaa kulttuuri- ja taidetoimintaa. Museoita, konserttisaleja, teattereita, klubeja, kulttuuritaloja, taitelijoita ja taiteen koulutusta ja opetusta unohtamatta. Nyt on aika tuoda tämä upea toiminta esille ja palkita onnistuneita kulttuuri- ja taidetekoja!

Kultainen papukaijamerkki -kampanjassa annetaan kunnille ja kaupungeille kultaisia papukaijamerkkejä jostakin sellaisesta kulttuurin osa-alueesta, jonka he ovat hoitaneet hyvin ja nostetaan esiin kulttuurin ja taiteen monipuolisuutta valtakunnallisesti.

Mikä kulttuuriteko tai -toiminta sinun kotikunnassasi on erityisen onnistunutta ja tekee kunnastasi hyvän paikan asua? Mistä olet kotikunnassasi ylpeä? Anna teolle kultainen papukaijamerkki ja osallistu kultainen papukaijamerkki -kampanjaan! Samalla pääset kertomaan oman asuinkuntasi kulttuuritoiminnasta.

Ohjeet kultainen papukaijamerkki -kampanjaan osallistumiseen

Lisää some-tilillesi kuva tai video, minkä yhteydessä kerrot kultaisen papukaijamerkin ansaitsemasta kunnasta/kulttuuriteosta ja lisää julkaisuun #kultainenpapukaijamerkki. Postauksen kuvana käytetään lähtökohtaisesti kultaista papukaijamerkkiä ja kehu kirjoitetaan postauksen saatetekstiin. Voit myös käyttää itse valitsemaasi kuvaa tai kuvata aiheeseen liittyvän videon.

Papukaijamerkki-kampanjaviikon hashtagit ovat nämä: #kultainenpapukaijamerkki #kulttuurivaikuttaa

Kultaisen papukaijamerkin löydät täältä.

Nostetaan esiin lastenkulttuuria -ja harrastusmahdollisuuksia

Papukaijamerkkiviikolla vietetään myös Lapsen oikeuksien päivää 20.11. Sinä päivänä toivomme mahdollisuuksien mukaan antamaan papukaijamerkin painottaen nimenomaan lastenkulttuuria, lasten harrastusmahdollisuuksia tai muuta lasten osallisuutta.

Esimerkkejä kultaisista papukaijamerkeistä voit katsoa täältä tai KULTAn Instagramista, Facebookista tai Twitteristä.

Näytetään yhdessä, miten hienoa kulttuuritoimintaa maassamme on!

Avainsanat:

KULTA ry

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. Järjestön tehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä.
KULTA rf är kultur- och konstområdets centralorganisation. Vi arbetar för att stärka kulturens samhälleliga uppskattning och ekonomiska förutsättningar.
KULTA ry is a central organization for support and producer associations operating in the Finnish arts and culture industry. Its purpose is to advance the overall economic growth, operating conditions and social standing of the arts and culture industry.