Taiteiden kesä -kirja ja sen interaktiivinen PDF-versio julkaistu

Taiteiden kesä -julkaisu tarjoaa mahdollisuuden tutustua vastavalmistuneisiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa.

Taiteiden kesä -kirja esittelee 88 vastavalmistunutta taiteilijaa ja 86 erilaista uutta Taiteiden kesä -hankkeen aikana syntynyttä taideteosta. PDF-julkaisussa on vielä yksi taiteilija ja teos lisää. Koska julkaisussa haluttiin huomioida kaikki taiteenalat, teokseen tilattiin lisäksi kahdentoista nuoren kirjoittajan runot yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Kirjan on toimittanut esitystaiteilija Minne Mäki.

Teosta on painettu 250 kappaletta. Kirja tulee saataville muun muassa taidekentän kirjastoihin sekä valikoitujen oppilaitosten kirjastoihin. PDF-versio on kolme vuotta osoitteessa taiteidenkesä.fi, jonka jälkeen se siirtyy kulttuurijataide.fi-sivustolle.

Taiteiden kesä oli Suomen Kulttuurirahaston hanke, jonka toteutuksesta vastasi Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry. Taiteiden kesä tarjosi 100 vastavalmistuneelle taiteen ammattilaiselle kesätyöprojektin, ja kokonaisuudessaan hanke on tarjonnut työtä 118 taiteilijalle. Teokset toteutettiin pääosin vuoden 2021 aikana. Yleisö on nähnyt vastavalmistuneiden taiteen ammattilaisten teoksia ympäri Suomen – nyt teoksiin voi tutustua myös julkaisun muodossa.

Taiteilijoihin ja teoksiin voi tutustua myös Taiteiden kesän sometileillä Facebookissa ja Instagramissa. KULTA ry kannustaa jakamaan julkaisuja ja tuomaan näin esiin uutta taidetta ja kiinnostavia vastavalmistuneita taiteilijoita. 

Lisätietoja julkaisusta

Jonna Rantamäki, viestintäkoordinaattori
Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry
puh. 0400 453 665
jonna.rantamaki@kulttuurijataide.fi

Lisätietoja Taiteiden kesä -hankkeesta

Juhana Lassila, asiamies
Suomen Kulttuurirahasto
puh. 09 6128 1230
juhana.lassila@skr.fi

Avainsanat: , , ,

KULTA ry

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. Järjestön tehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä.
KULTA rf är kultur- och konstområdets centralorganisation. Vi arbetar för att stärka kulturens samhälleliga uppskattning och ekonomiska förutsättningar.
KULTA ry is a central organization for support and producer associations operating in the Finnish arts and culture industry. Its purpose is to advance the overall economic growth, operating conditions and social standing of the arts and culture industry.