fbpx

Taiteiden kesä -kirja ja sen interaktiivinen PDF-versio julkaistu

Taiteiden kesä -julkaisun kuvituksen on tehnyt Hilla Semeri

Taiteiden kesä -julkaisu tarjoaa mahdollisuuden tutustua vastavalmistuneisiin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa.

Taiteiden kesä -kirja esittelee 88 vastavalmistunutta taiteilijaa ja 86 erilaista uutta Taiteiden kesä -hankkeen aikana syntynyttä taideteosta. PDF-julkaisussa on vielä yksi taiteilija ja teos lisää. Koska julkaisussa haluttiin huomioida kaikki taiteenalat, teokseen tilattiin lisäksi kahdentoista nuoren kirjoittajan runot yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Kirjan on toimittanut esitystaiteilija Minne Mäki.

Teosta on painettu 250 kappaletta. Kirja tulee saataville muun muassa taidekentän kirjastoihin sekä valikoitujen oppilaitosten kirjastoihin. PDF-versio on kolme vuotta osoitteessa taiteidenkesä.fi, jonka jälkeen se siirtyy kulttuurijataide.fi-sivustolle.

Taiteiden kesä oli Suomen Kulttuurirahaston hanke, jonka toteutuksesta vastasi Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry. Taiteiden kesä tarjosi 100 vastavalmistuneelle taiteen ammattilaiselle kesätyöprojektin, ja kokonaisuudessaan hanke on tarjonnut työtä 118 taiteilijalle. Teokset toteutettiin pääosin vuoden 2021 aikana. Yleisö on nähnyt vastavalmistuneiden taiteen ammattilaisten teoksia ympäri Suomen – nyt teoksiin voi tutustua myös julkaisun muodossa.

Taiteilijoihin ja teoksiin voi tutustua myös Taiteiden kesän sometileillä Facebookissa ja Instagramissa. KULTA ry kannustaa jakamaan julkaisuja ja tuomaan näin esiin uutta taidetta ja kiinnostavia vastavalmistuneita taiteilijoita. 

 

 

Lisätietoja julkaisusta

Jonna Rantamäki, viestintäkoordinaattori
Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry
puh. 0400 453 665
jonna.rantamaki@kulttuurijataide.fi

 

Lisätietoja Taiteiden kesä -hankkeesta

Juhana Lassila, asiamies
Suomen Kulttuurirahasto
puh. 09 6128 1230
juhana.lassila@skr.fi